Ez a pogácsa recept annyiban különleges, hogy bár levendulával készül nem édes pogácsa, hanem sós, és ennek ellenére kell hozzá egy kevés csokoládé is.
2 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
1/3 csésze vaj
½ csésze író
1 nagy tojás, enyhén felvert
1 teáskanál instant kávé
½ csésze apróra vágott pekándió (vagy sima dió)
½ csésze félédes csokoládé darabkák
1 evőkanál bio levendula
Keverjük össze az első 5 összetevőt keverőgéppel, amíg omlós tésztát nem kapunk. Keverjük össze az írót, tojást és a kávé port, amíg fel nem oldódik. Adjuk az írós keverékhez a pekándiót, ½ csésze csoki törmeléket és a levendulát. Keverjük össze a száraz hozzávalókkal. Tegyük a tésztát lisztezett felületre, és nyújtsuk kb. 1 újjnyi vastagra, és pogácsa kiszúróval szúrjunk ki 8 pogácsát. Enyhén olajozott tepsibe rakjuk. Süssük 220 C-on 15 percig, vagy amíg aranybarna és málós nem lesz a pogácsa.
Ez a recept a Yule Love It Lavender Farm specialitása.