Gluténmentes levendulás sós keksz

Vendégváró finomság rágcsálni való, egy pohár vörösbor mellé valódi novemberi levendulákból :)

 

Hozzávalók: 50 dkg burgonya,  50 dkg kukoricaliszt,  1 dl tej (1,5%-os),  1 cs. élesztő, 2 tojás,  15 dkg zsír,  5 dl tejföl (12%-os), 2 evőkanálnyi levendula virág

Elkészítés: A sós vízben megfőtt burgonyát burgonyanyomón áttörjük, és a kukoricaliszttel összekeverjük. Langyos tejben feloldjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a kukoricalisztes burgonyához. Hozzáadunk 1 tojást, a zsírt és a tejfölt, levendula virágot, megsózzuk, jól összedolgozzuk, majd kb. egy-másfél órát pihentetjük. A tésztát háromszor egymás után hajtogatjuk, mint a vajastésztát, utána lisztezett deszkán 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formára vágjuk, vagy akár pogácsa is lehet belőle. Sütőlapra helyezzük, tetejét felvert tojással megkenjük, lenmagot szórunk rá.

Fotó és recept: Sass Erika, Életinfo.hu. Köszönjük!!!

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levendulás rózsa lekvár
Sütőtökös rétes levendulával
Yule Love levendulás pogácsa
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Levendulás mákos fagyi
Levendulás mézeskalácsok - interjú
Őszibarack lekvár levendulával
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
Süteményre festett levendula csokor
Kávé levendulás tejhabbal
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Gyógynövényes ringló dzsem
Levendula olaj masszázshoz
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
Fenyőméz recept köhögés ellen
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
A levendula a csábítás virága
Rizottó levendulával
Levendulás őszibarack jégkása
Levendulás méz készítése
Gluténmentes levendulás sós keksz
A levendula szappan titka
Levendulás tej tejhabbal
Kövess minket: