Gluténmentes levendulás sós keksz

Vendégváró finomság rágcsálni való, egy pohár vörösbor mellé valódi novemberi levendulákból :)

 

Hozzávalók: 50 dkg burgonya,  50 dkg kukoricaliszt,  1 dl tej (1,5%-os),  1 cs. élesztő, 2 tojás,  15 dkg zsír,  5 dl tejföl (12%-os), 2 evőkanálnyi levendula virág

Elkészítés: A sós vízben megfőtt burgonyát burgonyanyomón áttörjük, és a kukoricaliszttel összekeverjük. Langyos tejben feloldjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a kukoricalisztes burgonyához. Hozzáadunk 1 tojást, a zsírt és a tejfölt, levendula virágot, megsózzuk, jól összedolgozzuk, majd kb. egy-másfél órát pihentetjük. A tésztát háromszor egymás után hajtogatjuk, mint a vajastésztát, utána lisztezett deszkán 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formára vágjuk, vagy akár pogácsa is lehet belőle. Sütőlapra helyezzük, tetejét felvert tojással megkenjük, lenmagot szórunk rá.

Fotó és recept: Sass Erika, Életinfo.hu. Köszönjük!!!

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levendulás tej tejhabbal
Rizottó levendulával
A levendula szappan titka
Yule Love levendulás pogácsa
Levendulás őszibarack jégkása
A levendula a csábítás virága
Süteményre festett levendula csokor
Őszibarack lekvár levendulával
Gyógynövényes ringló dzsem
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Kávé levendulás tejhabbal
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
Levendulás rózsa lekvár
Fenyőméz recept köhögés ellen
Sütőtökös rétes levendulával
Gluténmentes levendulás sós keksz
Levendula olaj masszázshoz
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Levendulás mézeskalácsok - interjú
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Levendulás méz készítése
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
Levendulás mákos fagyi
Kövess minket: