Ennek a fantasztikus nyári hűsítő italnak a receptjét a Hauser Creek Farm honlapján olvastam, és azt gondolom mindenképp érdemes kipróbálni a nyári nagy melegben!
Bár a receptben pezsgő is szerepel, ha gyerekeknek készítjük, nyugodtan tegyünk bele helyette tejet, vagy készre hígított levendula szörpöt.
1 nagy őszibarack meghámozva és feldarabolva
1 pohár jégkocka
6-7 szál friss levendula szárastul és levelestül apróra felvágva (csak olyan helyről szerezzük be, ahol nem permetezték a környező gyümölcsfákat sem)
1/2 pohár behűtött pezsgő
1/4 pohár vízben forraljuk fel az apróra felvágott levendulát, majd hagyjuk 30 percig állni és szűrjük le. A leszűrt levendula lét töltsük a turmixba, adjuk hozzá az előkészített őszibarackot és a jégkockákat, és turmixoljuk jégkásává. Azonnal tálaljuk, a tetejét egy szál levendulával díszítjük.
Fotó és forrás: Hauser Creek Farm