Levendulaszörp 1. verzió

A levendula szörpnek számtalan elkészítési lehetősége van. Ebben a receptben a citromos levendula szörpöt mutatjuk be, amiből kiváló nyári frissítő készíthető.

 

Hozzávalók:
6 bögre cukor
6 (lehetőleg bio) citrom héja és leve
2 bögre víz
2 bögre levendulavirág

Elkészítés:
A cukrot, a citromhéjat és a citromlevet a vízzel forrald fel egy lábasban. Amikor a cukor már teljesen elolvadt, szórd bele a levendulavirágokat, zárd el a lángot. A főzetet lefedve hagyd néhány órára pihenni. Ezután szűrd le és forrald fel újra. A szörpöt forrón töltsed előzőleg sterilizált üvegekbe, majd száraz dunsztban néhány nap alatt hagyd kihűlni.

A recept a 2 havonta megjelenő Csocsodalom Magazinban jelent meg, mely online olvasható és letölthető: csocsodalom.hu

Fotó CC 2.0 license:

stu_spivack, Flickr

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gluténmentes levendulás sós keksz
Levendula olaj masszázshoz
Rizottó levendulával
Sütőtökös rétes levendulával
Levendulás tej tejhabbal
Levendulás őszibarack jégkása
Levendulás mákos fagyi
Süteményre festett levendula csokor
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
A levendula a csábítás virága
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
A levendula szappan titka
Yule Love levendulás pogácsa
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Őszibarack lekvár levendulával
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
Levendulás mézeskalácsok - interjú
Fenyőméz recept köhögés ellen
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Gyógynövényes ringló dzsem
Levendulás rózsa lekvár
Kávé levendulás tejhabbal
Levendulás méz készítése
Kövess minket: