A levendula a csábítás virága

A levendula egy több mint 2500 éves gyógynövény, ami illatos, színes, és paradox módon egyszerre stimuláló, izgató és nyugtató hatású.

csábítás

 

A levendula és a szerelem kapcsolata az ókorra nyúlik vissza.  A római nők a szenvedély fokozására levendulát tettek az ágyuk mellé. Már Kleopátra is használta a csábításhoz, hogy elcsábítsa Julius Caesart és Marcus Antoniust. Később a középkorban a lányok Szt. Lukács napján levendula főzetet főztek, hogy megtudják ki lesz a szerelmük. A lányok párnáiba rakott levendula a  szerelem ígéretével kecsegtetett, a fiatal házaspár pedig az ágy alá rakott egy csokor levendulát a szenvedély fokozására.

Impotencia ellen levendulát

A levendulát több impotencia ellenes szerben is használják, mivel alkalmas a vérbőség enyhe fokozására és stimuláló hatású. A levendula olajat a fürdővízbe rakva szintén fokozza a vérbőséget, de bedörzsölésre és masszázsolajként is kitűnően használható. Emellett azért is nagyon hatásos szer, mivel megnyugtatja a fáradt idegeket, és segíti az egymásra hangolódást.

És valóban, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a nőknek sokkal könnyebb egy fárasztó nap után a férjükre figyelni és egy romantikus együttlétre rákészülni, ha előtte van idejük egy levendula olajos fürdőt venni, és az ágyneműt és a hálószobát jó előre levendula párnácskákkal beillatosítani, esetleg még egy gyertyás párologtatóval is fokozni a levendula illatot.

Ez is érdekelhet - Szépség

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
Szappan készítés X. rész - Amire a legfontosabb oda figyelni
Szappan készítés IX. rész - Zsírok mennyisége és viselkedése
Szappan készítés VIII. rész - Természetes adalékok
Szappan készítés VII. rész - Folyadékok viselkedése a szappanban
Szappan készítés VI. rész - Saját szappan recept készítése
Szappan készítés V. rész - Az első szappan recept
Szappan készítés IV.rész - Eszközök, formák
Szappan készítés III. rész - Biztonsági szabályok
Szappan készítés II. rész - Hozzávalók
Szappan készítés I. rész - Házi szappankészítés módjai
A levendula szappan titka
Levendula olaj masszázshoz
A levendula a csábítás virága
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Kövess minket: